Avui dilluns, dia 6 de juny, és la festivitat de Sant Marcel·lí Champagant, fundador de l’Institut dels Germans Maristes i fundador del nostre col·legi també. Com tots els anys, la família marista d’arreu del món, i en particular la família marista de Dénia, celebrem aquesta festa per a donar gràcies a Déu pel do i la vida del pare Champagnat, l’obra del qual ha arribat fins a nosaltres dos-cents anys després amb total vigència i actualitat.

Les activitats que es van realitzar per a commemorar aquesta data van ser unes jornades d’esports en les quals van participar tant els alumnes com els professors, entrenadors i pares. Temps per a compartir el joc i passar-ho bé. La celebració central va tenir lloc el divendres dia 3 al llarg del matí, on tota la comunitat maristas de Dénia vam dedicar un temps d’oració per a donar gràcies a Déu pel llegat del nostre fundador. Moments per a recordar la tasca educativa i evangelitzadora del pare Champagnat així com dels quatre pilars sobre els quals es fonamenta la seua missió: l’amor a Déu, l’amor a la Verge, l’amor als xiquets i l’amor al treball; sempre a través de la Verge, la nostra Bona Mare. A continuació tots els alumnes van poder participar de jocs i activitats lúdiques, temps per gaudir amb amics i companys de riures i alegries.

Que continue entre nosaltres la missió de Marcel·lí, educar a xiquets i joves perquè arriben a ser bons cristians i honrats ciutadans, i el seu exemple ens porte a tots a estimar els xiquets, estimar el treball, estimar a María i estimar a Déu. Felicitats a tota la família marista de Dénia.